skip to Main Content
Digitale Beste Vondstverkiezing 2020

Volgens planning had op maandag 26 oktober de Beste Vondstverkiezing 2020 plaatsgevonden. Vanwege de Coronapandemie waren de spelregels al aangepast: ook vondsten van vóór november 2019 mochten meedingen, mits deze niet eerder meegedongen hadden.

Helaas kon de bijeenkomst geen doorgang vinden vanwege de “Tweede Golf” waarin Nederland zich bevindt. Het bestuur heeft daarom besloten om bijdragen aan de Beste Vondstverkiezing 2020 te publiceren op onze website.

De spelregels zijn als volgt:

  1. U schrijft een toelichting van maximaal 400 woorden, waarin u beschrijft waar en hoe u uw vondst heeft gedaan en wat het bijzondere van uw vondst is;
  2. U maakt maximaal vijf foto’s van uw vondst / vindplaats / voor en na prepareren etc.;
  3. U heeft de gelegenheid tot 31 december om uw bijdrage in te dienen;
  4. Van Nieuwjaarsdag tot de eerste Derde Maandag (hopelijk maandag 18 januari, Algemene Ledenvergadering) kunnen alle leden op de website hun stem uitbrengen (1 tot 5 punten) op de ingediende Beste Vondst presentaties. Op de bijeenkomst worden de drie winnaars bekend gemaakt;
  5. U kunt uw presentatie indienen via onze webmaster Ben Flokstra. De teksten (maximaal 400 woorden)  zonder opmaak in een standaards tekstverwerkingsprogramma (Word). Foto’s apart aanleveren (dus niet in de tekst plakken). Kwaliteit van de foto: 300dpi en minimaal 1Mb. Graag in de tekst aangeven waar de foto ongeveer moet staan en wat het bijschrift van de foto is.
  6. U wordt via de Nieuwsbrief en op deze site geïnformeerd wanneer het digitale stemmen geopend wordt.

Digitale Beste Vondstverkiezing 2020

P.S.: Wanneer u aan 400 woorden eigenlijk niet genoeg heeft, overweeg dan om naast uw beknopte bijdrage aan de Beste Vondst Verkiezing een artikel voor de Geo-graaf over uw vondst(en) en zoektocht te schrijven. De redactie van de Geo-graaf ziet uw bijdragen graag tegemoet en nu wij in deze Coronatijd niet echt op pad kunnen, is een digitale reis een veilig alternatief!

De Inzendingen

Kees Hendrix: Schelpenbank

Lees meer

Robert Rensing: Azuriet en Malachiet

Lees meer

Wim Zondag: Belemniet

Lees meer
Back To Top