Skip to content
Excursies

Op deze pagina kunt u zich aanmelden voor de excursies. Nadat u het aanmeldingsformulier heeft ingevuld krijgt u aansluitend de bevestiging van de aanmelding. Later volgt per e-mail de definitieve bevestiging van de deelname, nadat duidelijk is dat er voldoende plaats is en na de betaling van de kosten. Door ondertekening van een deelnemerslijst bij de start van een excursie verklaart de deelnemer zich er van bewust te zijn dat deelname aan de excursie op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen risico en volgens het gestelde in het excursiereglement geschiedt. De deelnemer moet een een individuele aansprakelijkheidsverzekering hebben.

Het kan voorkomen dat een excursie volgeboekt is. Om te zorgen dat er een eerlijke toewijzing is,  hanteren we het standpunt dat het moment van inschrijven leidend is, zolang de betaling binnen enkele dagen is voldaan. Hierbij geldt overigens wel dat leden van de Afdeling voorrang krijgen boven deelnemers die geen lid van de afdeling zijn. Om iedereen de kans te geven zich tijdig aan te melden en zich daarop voor te bereiden wordt het moment van inschrijven aangegeven via de Geo-graaf en/of nieuwsbrief.

Verloop bevestigingen
In verband met de aansprakelijksverzekering die de LVGA voor alle leden heeft afgesloten en de verschillende lidmaatschappen zijn er veranderingen in de in de wijze hoe we een aanmelding kunnen bevestigen.

We onderscheiden met ingang van 1 januari 2024 een aantal verschillende lidmaatschappen:
  1. Volledig lidmaatschap, u bent dan lid van de Geologische Vereniging Midden-Nederland (GVMN) en lid van de Landelijke Vereniging voor Geologische Activiteiten (verder LVGA). Voor u geldt dat het moment van inschrijven en tijdige betaling bepalend is voor bevestiging van de aanmelding.
  2. Beperkt lidmaatschap, u bent dan lid van de Geologische Vereniging Midden-Nederland (GVMN) en beperkt lid van de LGVA. U kunt dan deelnemen aan alle activiteiten van de afdeling en bent verzekerd via de LVGA. Voor u geldt dat het moment van inschrijven en tijdige betaling bepalend is voor bevestiging van de aanmelding.
  3. U bent alleen lid van de LVGA en niet van de GVMN. Voor u geldt dat alle leden die lid zijn van de GVMN en zich hebben aangemeld voorrang krijgen. Daarna geldt het moment van inschrijven en tijdige betaling. Een maand voor aanvang van de excursie wordt de situatie bevroren.
  4. Begunstiger/donateur, u bent dan lid van de Geologische Vereniging Midden-Nederland (GVMN). U kunt niet deelnemen aan excursies (ivm verzekering).

U kunt zich hier als lid opgeven voor de GVMN. Voor de LVGA verwijzen we naar de website van de LVGA.

Hesjes

Tegenwoordig  is het in veel werkende groeves verplicht bij een bezoek een oranje reflecterend veiligheidshesje te dragen. Ook in andere groeves doen we dit voor herkenning. De excursiecommissie heeft nog veiligheidshesjes met een aantrekkelijk clublogo er op in voorraad. Deze kunnen tegen kostprijs, 5 Euro, tijdens een excursie worden gekocht.

Reglementen

Het reglement en voorwaarden kunt u hier vinden

Programma najaar 2024

U kunt zich aanmelden vanaf zaterdag 29 juni 2024 17:00. NB voor de Kaloot kunt u zich nu nog steeds aanmelden.

Tweedaagse mineralenexcursie Sauerland

28 en 29 september 2024

Meer lezen

Eendaagse fossielenexcursie Piesberg (Osnabrück)

20 oktober 2024

Meer lezen
Afgelopen excursies voorjaar 2024

Eéndaagse mineralen- en fossielenexcursie Noord Limburg

13 april 2024

Meer lezen

Fossielenexcursie naar De Kaloot

23 juni 2024

Meer lezen

Meerdaagse fossielenexcursie naar Jutland, Denemarken

6 t/m 10 mei 2024

Meer lezen

Tweedaagse mineralenexcursie Groeve de la Sambre bij Landelies en Groeve Lompret bij Chimay in Belgie

18 en 19 mei 2024

Meer lezen
Een impressie van eerdere excursies
Back To Top