Ga naar hoofdinhoud

Wandelgids Steengoeie wandelingen

steengoedcoverZoals je wellicht weet uit de laatste Grondboor en Hamer heeft Hans Oude Nijhuis een wandelgids geschreven met 10 geologische wandelingen in de stad en op het platteland. In het tweede deel wordt kort ingegaan op de geologische tijdschaal, de gesteentecyclus en fossielen.
De gids is heeft als belangrijkste doel om wandelaars te wijzen op verborgen schatten in gevels, stoepranden en het landschap. Doelgroep is het grote publiek en hopelijk wordt op deze manier belangstelling gewekt voor het vakgebied.
De wandelgids wordt ondersteund door een speciaal hiervoor ontworpen website:www.steengoedewandelingen.nl. Daar vind je veel extra informatie: een samenvatting van de  inhoud van de wandelingen, recensies, geconstateerde wijzigingen, je kunt er gratis GPS-tracks downloaden en er is de mogelijkheid de gids te bestellen.
Stadswandelingen zijn er in de steden Utrecht, Rotterdam en Amersfoort. In Maastricht en Velp loop je een deel door de stad en een deel buiten de stad. In Borger wandel je langs elf prachtige hunebedden.
In Bemelen, Zuid Limburg zijn veel grotten ontstaan omdat er vroeger kalksteen (mergel) werd gewonnen. De bouwgrondstoffen klei, grind en zand zijn rijkelijk aanwezig in de Nederlandse delta. Bij Lobith loop je onder transportbanden door die grind vanuit de winputten naar de overslagplaats aan de Rijn vervoeren. Tussen Rijssen en Markelo volg je de historische route van een smalspoorlijntje richting de voormalige leemputten.
Blokken natuursteen werden letterlijk ‘opgedoken’ voor de kust van Terschelling. Er werden kunstwerken van gemaakt die staan opgesteld langs de Waddendijk.

 

 

Met vriendelijke groet,

Hans Oude Nijhuis
M:+31(0)641214293
W: www.steengoedewandelingen.nl
W: www.georeizen.nl

Back To Top