Skip to content
* Afgelast * Vijfdaagse fossielenexcursie Tsjechië

27 april t/m 1 mei 2020

EXCURSIE-INFORMATIE

Datum:
27 april t/m 1 mei 2020

Excursieleider: 
Hans Scholten, Kees Hendrix

Excursiekosten :
€105.- per persoon

Maximum aantal deelnemers: 
20

Aantal deelnemers aangemeld:
Klik hier om het aantal te zien.

Aanmelden mogelijk tot:
28 maart

Excursiezwaarte:
2.5 out of 3 stars (2,5 / 3)
Uitleg sterrensysteem

In verband met het coronavirus moet de Excursiecommissie de fossielenexcursie naar Tsjechië helaas afgelasten. De grenzen van Tsjechië  zijn voor de komende 3 maanden gesloten voor Nederland.

De Excursiecommissie streeft ernaar om de excursie opnieuw in te plannen voor het komende najaar. Zodra er meer bekend is, informeren we jullie via de Geograaf, de website of de nieuwsbrief.

 

Het exacte programma van deze excursie ligt nog niet helemaal vast. Daarvoor zijn we nog in overleg met onze gids ter plekke. In ieder geval bezoeken we een 2-tal oude bekende locaties en een 3-tal nieuwe locaties. Bij de bekende locaties Kosov en Koneprusy gaan we op zoek naar trilobieten, grapolieten, goniatieten en nog veel andere primitief leven uit het Cambrium, Siluur, Ordovicium en Devoon.

Daarnaast gaan we naar een Krijt-groeve waar onze gids, Lucie, onderzoek doet voor haar studie. We gaan in ieder geval naar twee verschillende Krijt-groeves. In één ervan kunnen we onder andere ammonieten en Tempskaya hout vinden en in de andere oesters en rudisten. Op één locatie zijn we in het Siluur waar we o.a. Cooksonia (primitieve landplant) en graptolieten kunnen vinden. Natuurlijk gaan we ook nog naar een museum in de nabije omgeving.

Back To Top