Skip to content
Tweedaagse mineralenexcursie Eifel

30 april en 1 mei 2022

EXCURSIE-INFORMATIE

Datum: 30 april en 1 mei 2022

Excursieleider: 
Robert Rensing en Liesbeth Haverkorn

Excursiekosten :
€ 15,– p.p.

Maximum aantal deelnemers: 
20

Aantal deelnemers aangemeld:
Klik hier om het aantal te zien.

Aanmelden mogelijk tot:
Nog te bepalen. Pas op deze datum is belangrijk ivm de handtekeningen van de deelnemers die de organisatie ruim van te voren moet hebben.

Excursiezwaarte:
2 out of 3 stars (2 / 3)
Uitleg sterrensysteem

Een weekend mineralen zoeken in de Eifel staat altijd garant voor leuke vondsten. Het zijn met name microscopische mineralen die wij kunnen vinden, dus neem uw loep mee. Zaterdag 30 april starten wij deze excursie in groeve In den Dellen bij Mendig. In deze groeve wordt puimsteen afgebouwd. Hier worden veel mineralen gevonden, tot nu zijn er 139 bekend. Het is vooral bekend door de mogelijkheid om mooie blauwe Hauyn te kunnen vinden. Op de wereldranglijst van haüynvindplaatsen staat In den Dellen al geruime tijd vast op nummer 1.

Voor zondag 1 mei hebben wij in ieder geval toestemming voor groeve Graulay. De steengroeve Stolz (Graulay) is de grootste groeve in dit gebied. Het is voor mineralen verzamelaars een zeer gewilde groeve. In de pegmatietachtige grofkristallijne slakken worden soms zeldzame mineralen gevonden. Wij kijken nog naar een tweede groeve die wij kunnen bezoeken op deze dag.

Het belooft weer een leuke excursie te worden.

Belangrijk: Voor groeve In den Dellen moeten wij tijdig een deelnemerslijst aanleveren bij de eigenaar. Dit houdt in dat u zich niet meer kan opgeven na de sluitingsdatum van deze excursie.

Back To Top