Skip to content
Meerdaagse fossielenexcursie naar Jutland, Denemarken

6 t/m 10 mei 2024

EXCURSIE-INFORMATIE

Datum:
6 t/m 10 mei 2024

Excursieleider: 
Ben Flokstra

Excursiekosten :
€115

Maximum aantal deelnemers: 
20

Aantal deelnemers aangemeld:
Klik hier om het aantal te zien.

Aanmelden mogelijk tot:
31 maart

Excursiezwaarte:
2 out of 3 stars (2 / 3)
Uitleg sterrensysteem

NB: ivm met de hoge kosten voor de voorverkenning willen we zo spoedig mogelijk weten hoeveel inschrijvingen we kunnen verwachten.

In de mei-excursie gaan wij dit jaar weer naar Jutland. Het geologisch aantrekkelijke schiereiland van Denemarken. Naast een rijkdom aan fossielen is het landschap zeer fotogeniek en rijk aan archeologische locaties van de Vikingen. Het definitieve programma wordt de komende maanden nog vastgesteld. We gaan nog onderzoeken in de voorexcursie of locaties zoals Dalbyover grindgroeves nog steeds mogelijk zijn. De Moler (op Fur en Mors) zullen zeker niet ontbreken. In de Moler vind je vissen en insecten. Op de andere locaties vaak zeeegels

We kunnen meestal vlakbij de vindlocaties parkeren. In sommige groeves in de Moler is er kans op enig klauteren over losse rotsen. Houd rekening met 1 dag reistijd voor de heen- en voor de terugweg. Mogelijk gaan we halverwege de excursie nog verkassen.

Kosten:
Denemarken is duur en een voorverkenning ook.
We rekenen €115 per persoon voor deze excursie, dat komt door onze voorverkenning en inhuur van een tweetal gidsen voor locaties op Mors en Für. Dit is gebaseerd op de aanname dat er 18 personen mee gaan.

Andere kosten waarmee u te maken krijgt:

  • Reken op ongeveer 2000km reiskosten
  • Overnachtingen op 2 verschillende locaties. We proberen een jeugdherberg en huisjes op een camping te organiseren. Die zijn prijstechnisch het meest interessant. Prijsindicatie: Jeugdherberg 2 persoonskamer €95 per nacht en huisje op camping: €125 (mogen dan 4 personen in).

Huisjes of jeugdherberg proberen wij te organiseren ivm met groepskorting. U dient deze wel zelf te betalen. Wij informeren u hierover zo spoedig mogelijk

Back To Top