skip to Main Content
* Afgelast * Zesdaagse mineralenexcursie Bulgarije (voorjaar)

11 t/m 18 mei 2020

EXCURSIE-INFORMATIE

Datum:
11 t/m 18 mei 2020 (inclusief reisdagen)

Excursieleider: 
Robert Rensing en Rienko de Jong

Excursiekosten :
€ 190,- p.p. (vliegreis zelf organiseren)

Reisdagen:
Heenvlucht: 11 mei
Terugvlucht: 18 mei

Houdt rekening met evt een dag eerder of later vliegen

Maximum aantal deelnemers: 
6

Aantal deelnemers aangemeld:
Klik hier om het aantal te zien.

Aanmelden mogelijk tot:
asap

Excursiezwaarte:
3 out of 3 stars (3 / 3)
Uitleg sterrensysteem

De excursie naar Bulgarije in mei gaat niet door. De excursiecommissie gaat overleggen met de deelnemers om te kijken of deze reis verplaatst kan worden.

 

De excursiecommissie organiseert voor het eerst een mineralen excursie naar Bulgarije.

Wij zijn enthousiast over onze nieuwe gids, met wie wij in de toekomst meer reizen willen maken. Er is nu nog geen definitief programma, maar wij gaan 6 dagen mineralen zoeken in dit prachtige land. Er zijn daar verschillende oude kopermijnen waar wij (secundaire) kopermineralen kunnen vinden op de storthopen. Mineralen als malachiet, azuriet, cerussiet, linariet en cupriet kunnen gevonden worden. Ook gaan we zoeken in het prachtige Rodopegebergte. Daar zijn mineralen te vinden als amethist, granaat en actinoliet. Daarnaast kunnen wij plekken bezoeken waar opaal, mosagaat en orpheus agaat  te vinden zijn en pyriet, kwarts en lood- en zinkertsen (met name galeniet en sfaleriet).

Wij kunnen helaas niet met één grote groep reizen, daarom wordt deze reis zowel in het voorjaar als in het najaar georganiseerd. U moet rekening houden met het feit dat deze Bulgarijereis duurder gaat uitvallen dan een excursie naar Tsjechië, Slowakije en Hongarije, o.a. omdat er gevlogen moet worden en de gevonden mineralen moeten worden getransporteerd naar Nederland. Geïnteresseerden kunnen een prijsindicatie krijgen. Deelnemers krijgen na aanmelding een informatiebrief met veel praktische info en tips omdat men met bepaalde organisatorische zaken rekening mee moet houden.

Back To Top