skip to Main Content
Mineralenexcursie naar de groeves in Bebertal en Flechtingen

20 t/m 22 april 2018

EXCURSIE-INFORMATIE

Datum:
20 t/m 22 april 2018

Excursieleider: 
Robert Rensing

Excursiekosten :
€ 27,– p.p.

Maximum aantal deelnemers: 
20

Aantal deelnemers aangemeld:
Klik hier om het aantal te zien.

Aanmelden mogelijk tot:
31 maart

Excursiezwaarte:
(1 / 3)
Uitleg sterrensysteem

Afgelopen jaar hebben wij ook beide groeves bezocht. Net als de keer daarvoor zijn er leuke dingen gevonden. Zoals holtes met kwarts en sideriet. Afgelopen keer ook pseudomorfoses van sideriet naar calciet.
In groeve Bebertal hebben wij fluoriet, calciet, pyriet en anataas gevonden. Ook is er een bijzonder mooi stuk met grote chalcopyriet kristallen gecombineerd met kwarts gevonden.
Omdat de gids met wie wij de beide groeves kunnen bezoeken aangekondigd heeft dat hij volgend jaar nog excursies wil begeleiden en dan te stoppen hebben wij als excursie commissie besloten om nogmaals te gaan. Het is n.l. onzeker of de groeves daarna nog bezocht kunnen worden.
Onderweg bezoeken wij op 20 april nog groeve Maibolte bij Dorentrup. In deze kalkwand in de bossen zijn mooie pyrietkristallen te vinden. Het zijn veel in elkaar vergroeide pyrietkristallen en worden ook wel ijzeren kruizen genoemd. Ze zijn bedekt met een laagje limoniet. Ook zijn er holtes met kwartskristallen te vinden en als je heel veel geluk hebt kan je ook scepterkwarts vinden.

Back To Top