skip to Main Content
Behoud Van Der Lijn Reservaat – Kom Helpen Op Maandag 25 Juni

Behoud Van der Lijn reservaat – kom helpen op maandag 25 juni

De pogingen om de stenen en de geologische fenomenen in het enige Nederlandse geologische reservaat – het Van der Lijn-reservaat bij Urk – te behouden zijn in een nieuwe fase beland. In het jubileum-jaar van de NGV heeft een groepje enthousiaste vrijwilligers op 3 plaatsen in het reservaat de keienvloertjes schoongemaakt en blootgelegd.
Er is nu door beheerder Het Flevo-landschap een handbrander aangeschaft zodat de vegetatie op een paar plekken in het reservaat periodiek (1x 14 dagen) tijdens het groeiseizoen te lijf kan worden gegaan.
We hebben uit vrijwilligers een brandploeg samengesteld, maar er kunnen nog wat mensen bij. Ook gaan we af en toe de grotere vegetatie m.n. struiken -handmatig- te lijf.
De plannen om het reservaat beter toegankelijk te maken zijn vergevorderd: er zal fors in het omringende bos gekapt worden en er wordt een fietspad aangelegd om van buiten het reservaat beter te kunnen bekijken.
Wil je meehelpen (of zo maar eens komen kijken wat we aan het doen zijn) dan ben je van harte welkom op de branddagen om eens te komen kijken of om mee te helpen.
Aanvang 13.00 uur: verzamelen bij de beheersschuur van Flevo-landschap aan de Vormtweg te Urk. Op gave via een Email aan Paul van Olm of bel eerst voor meer info met GSM: 06-53978137.
De geplande data zijn:
maandag 25 juni,
maandag 9 juli,
maandag 23 juli,
maandag 6 augustus,
maandag 20 augustus,
maandag 3 september,
maandag 17 september,
maandag 1 oktober,
maandag 15 oktober, en
maandag 29 oktober.
Back To Top