Skip to content

18 april: Engeland (Small Britain)

Een mooi land met een enorme variatie in landschappen, een enorme geologische geschiedenis en met heel veel kust. Plekken om langs de kust te struinen en bijv. fossielen te zoeken of in Cornwall, zover het nog mogelijk is, de verlaten “halden” te bezoeken.
Stichting Geologische Aktiviteiten (GEA) en de Nederlandse Geologische Vereniging (NGV) organiseren samen op zaterdag 18 april 2020 onder auspiciën van de federatie LGP, een dag met als titel “Engeland (Small Britain)”. Het doel is om de geïnteresseerden/verzamelaars met elkaar in contact brengen zodat men zijn/haar kennis over de hobby kan vergroten. Er zijn boeiende lezingen over de Engelse geologie, over fossielen en mineralen uit Engeland, er is een boekenmarkt met boekhandelaren en antiquariaten en verzamelaars tonen hun verzamelingen.

Korting: alle leden NGV en donateurs GEA, studenten Aardwetenschappen, leden van de Paleobiologische kring; BVP leden en leden van de Jeugdbond voor Natuur en Milieustudie, betalen een bijdrage van € 5,- voor koffie/thee. Alle andere bezoekers betalen € 10 wat aan de ingang van de zaal kan worden voldaan. Koffie en thee zijn in de pauzes beschikbaar.

Aanmelden voor de ENGELAND (SMALL BRITAIN) dag is verplicht i.v.m. de beveiliging en de catering. Voor aanmelden klik hier.

Programma:

10.00 -11.00 Registratie, koffie/thee met een kleine typisch Engelse lekkernij! Elkaar ontmoeten en tijd voor de tafelpresentaties en boekenmarkt.

11.00 -11.45 Lezing 1 Engeland: Tom Costes Fluoriet uit de Diana Maria mijn.

11.45 -12.30 Lezing 2 Engeland: Hans van den Bosch leider van de paleowerkgroep van Kring West Brabant: “Fossielenjacht in ZO Engeland”.

12.30 -14.00 Lunchtijd. Bezoek aan boekentafels en bekijken van de mineralen en de fossielen uit Engeland van NGV leden en GEA donateurs.

14.00 -14.45 Lezing 3. Engeland: Eddy Van Der Meersche “Fluoriet: meer dan een kubus of octaëder. Hoe de complexe kristalvormen ontrafelen?

14.45 -15.30 Lezing 4. Engeland: Marcel van Schoor Jurassic Coast ‘A Walk Through Time’ De Dorset en East-Devon Werelderfgoed Kust

15.30 Gezellig napraten.Locatie: De lezingendag wordt gehouden in het Koningsbergergebouw van de Universiteit Utrecht, Budapestlaan 4b, Utrecht-Uithof. Goed bereikbaar met eigen auto en openbaar vervoer.

Parkeergelegenheid: parkeerterrein Budapestlaan en verderop bij de hoek van Princetonlaan en Sorbonnelaan is ook een parkeerterrein.

Back To Top