Polen 1

Paleontologische excursie naar Polen

Van Anthonie Hellemond, (de voorzitter van de  Belgische Vereniging voor Paleontologie & Afgevaardigd organisator voor Paleotrips Poland van de Unviersiteit van Opole (PL)), ontvingen wij informatie over een hele bijzonder reis naar Polen.

Paleontologische excursie naar Polen
De excursie speelt zich af in het zuidwesten van Polen, en dan meer bepaald in de mooiste paleontologische en geologische sites van zuidwest Silesië (zuidwestelijk deel van Polen in de omgeving van Opole). Onder leiding van enkele professionele paleontologen van de universiteit van Opole, zoals Prof. Dr. Elena Jagt-Yazykova. En Prof. Dr. Hab. A. Bodzioch. Samen met hen, bezoeken we verschillende groeves, musea en ook een wetenschappelijke opgraving (Krasiejòw). Tijdens de reis wordt een mooi overzicht geboden van de Mesozoïsche afzettingen in het zuidwestelijk deel van Polen, waarbij zowel Trias, Jura als Krijtafzettingen onderzocht zullen worden. Dit kan voor elke deelnemer een onvergetelijke ervaring worden!
Wanneer: van zaterdag 16 juli tot zaterdag 23 juli, m.a.w. zaterdag 16 juli 2016 aankomen in Opole en ons rustig installeren, en zaterdag 23 juli afscheid nemen.
Deelnamekost: is 65 euro per dag per persoon, oftewel 390 euro die vooraf betaald dient te worden. In deze prijs zitten logement, ontbijt, lunch en avondeten, toegangsprijzen van musea en de gidsen. In Opole verblijven we in een studentenresidentie, vermoedelijk verblijven we ook enkele dagen in een hotelletje op een andere locatie. Het vervoer ter plaatse kan per bus en zit eveneens inbegrepen in de prijs.

De reis van en naar Opole dient iedereen zelf te regelen, al kan er natuurlijk onderling worden afgesproken om samen te rijden of samen te vliegen. Het maximum aantal deelnemers is 25. Let wel de inschrijving is pas definitief bij ontvangst van betaling. Iedereen die interesse heeft, moet zich vooraf melden. Inschrijvingen open en lopen tot 1 mei, tenzij sneller volzet.

Tijdens de reis zoeken we onder andere in mariene afzettingen van het Trias rond Gògòlin, gaan we op zoek naar Jura ammonieten rond Częstochowa en Krijtfossielen in een van de vele krijtgroeven rond Opole. We brengen ook een geleid bezoek aan de opgravingen te Krasiejòw, waar de universiteit van Opole al geruime tijd twee spectaculaire ‘bone-beds’ met vooral amfibieën schedels (o.a. Metoposaurus) opgraaft. Een echte ‘once-in-a-lifetime opportunity’ dus!

Deze unieke samenwerking, is een must voor iedereen die tijdens de zomermaanden, buitenlandse terreinervaring wil opdoen op deze unieke vindplaatsen.

Meer informatie? Contacteer dan snel volgende personen:

Anthonie Hellemond
Jeroen van Woensel

of op onze website:
www.palaeotrips.uni.opole.pl/
https://www.facebook.com/Paleontological-Excursions-in-Opole-Poland-1414540345503050/?fref=ts

In samenwerking met: